SPELPERRON
SPELVAARDIG
Visie
Missie
Team
Contact
Home > Team
TEAM
Hallo, ik ben Marlies Brepoels en studeerde in 2013 af als orthopedagoog aan de KU Leuven.
Daarna vervolgde ik mijn studies met de bachelor-na-bachelor in de creatieve therapie (optie muziektherapie) aan de Arteveldehogeschool te Gent.
Ik vind het belangrijk om mezelf te verbeteren en woon regelmatig workshops of studiedagen bij.
Ik heb werkervaring met verschillende doelgroepen, zoals kinderen en jongeren met een psychiatrische problematiek, ontwikkelingsproblematiek (verstandelijke beperking, autisme), gedrags- en emotionele problemen en kinderen en jongeren met psychosociale problemen.
Al heel mijn leven is muziek belangrijk voor mij geweest. Ik hou ervan om zelf muziek te maken en muziek te beluisteren en voor mij vormt muziek, naast ontspanning en een uitlaatklep, ook een taal waarin ik mijn verhaal in kwijt kan.
Hoi, ik ben Thibaut Welkenhuyzen en voltooide na mijn lerarenopleiding in 2012 de opleiding tot dramatherapeut binnen de Artevelde Hogeschool.
Als dramatherapeut werkte ik verschillende jaren binnen de forensische setting. Verder heb ik ook ervaring binnen de verslavingszorg werkte ik o.a. met jongvolwassenen die vastliepen in hun ontwikkeling naar volwassenwording, alsook met volwassenen met diverse psychische klachten.
Kinderen en jongeren ondersteunen door hen de ruimte te geven om al spelend te ontdekken wat er voor hen toe doet, is wat mijn job binnen SPEL vzw zo bijzonder maakt.
Via dramatherapie wil ik kinderen en jongeren hun draagkracht en veerkracht vergroten om hen zo minder kwetsbaar en meer weerbaarder te kunnen laten participeren in de maatschappij.
Naast SPEL werk ik als dramatherapeut binnen Plinthos, een bijzondere plaats waar kinderen en jongeren met trauma en hechtingsproblemen worden behandeld.
Verder zet ik me als bestuurder van de vakgroep dramatherapie binnen de BVCT-ABAT vzw in om het vak dramatherapie meer op de kaart te zetten.
Ik ben Floor Jansen.
In 2018 studeerde ik af als dramatherapeut op ZUYD Hogeschool te Heerlen.
Daarna ben ik begonnen aan de basisopleiding psychodrama en daar vervolg ik nu nog steeds mijn opleiding tot psychodramatherapeut.
Ik werk als dramatherapeut binnen een forensisch psychiatrisch centrum en heb daarnaast veel werkervaring met andere doelgroepen, zoals jongeren met een eetstoornis en mensen met een depressie, verslaving of trauma.
Binnen mijn opleiding en daarna heb ik veel ervaring op mogen doen in het werken met kinderen, zowel in het (speciaal) basisonderwijs als ook in het middelbaar onderwijs. Zo ontwikkelde ik onder andere een dramatherapeutisch aanbod voor klasgroepen. Het werken bij SPEL vzw sluit goed aan bij mijn persoonlijke overtuiging, namelijk dat preventie en het stimuleren van het emotionele welzijn een erg belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind.
Zo kan het opgroeien tot een mooi mens dat zich krachtig voelt binnen de onbalans die in het leven soms voorbij komt.


Mijn naam is Emma Franken, ik ben in 2019 afgestudeerd als dramatherapeut aan de Hogeschool te Heerlen.
Tijdens mijn studieperiode heb ik met veel verschillende doelgroepen mogen werken waaronder kinderen.
Nu ben ik bezig om mijn level 1 te halen in de dramatherapeutische methode developmental transformations.
Deze methode heb ik via mijn opleiding ook in Amerika mogen uitoefenen waar ik kinderen met trauma’s behandelde.
Met kinderen werken vind ik persoonlijk interessant en leuk, kinderen zijn vol in ontwikkeling en doen dit allemaal op een andere manier.
Met SPEL kan ik kinderen begeleiden en hulp bieden die ze op dat moment in hun ontwikkeling verder kan helpen
download
PDF brochure